zondag 17 juli 2011

Sur le pont...

Avignon, de stad van pausen, artiesten, toeristen en zwervers. De pausen zijn al lang weer terug op hun plek in het Vaticaan, de artiesten zijn net als de toeristen tijdelijk in Avignon en de zwervers? Al sla je me dood, ik ga ze het echt niet vragen.
De toeristen kijken hun ogen uit naar uitbundige levende uithangborden waarmee de artiesten hun theatrale activiteiten aankondigen. Ook zijn er artiesten die hun performance direct op straat vertonen, goede en minder goede. De levende standbeelden zijn leuk, zeker voor de kids: ze delen snoepjes uit... Verder zijn alle optredens in allerlei leuke zaaltjes. Onze bevindingen over deze stad zijn een beetje tegenstrijdig... Aan de ene kant een erg mooie stad met mooie gebouwen en een goede authentieke stadsmuur, niet zo mooi als die van Carcansonne. Aan de andere kant is het een rommeltje door het Festival du Theatre. Overal kartonnen reclameborden tbv de vele theatervoorstellingen, echt overal! Zelfs op de lantaarnpalen voor het politiebureau en op de tralies voor de ramen van het gemeentehuis. Na de lunch nog naar de befaamde Pont d' Avignon gaan kijken... Aan de buitenkant dan want € 31 betalen om, Pim zijn woorden, op een bruggetje te lopen... dat kan ik in Maastricht ook... Slimme vent.
De volgende stop is mijn persoonlijke favoriet: Pont du Gard! 32 jaar geleden heb ik daar een geweldige tijd gehad. Zo goed zelfs dat we, mijn ouders, zusje en ik, er toen zelfs 3x zijn terug geweest. Lekker vrij toegankelijk was toen alles. Nu is het een grote commerciële attractie geworden met een parkeerplaats net zo groot als 6 voetbalvelden. €15 per auto om te parkeren. Dat is dan ook tevens de entree. Achteraf gezien de moeite waard. Zie de bijgevoegde fotos.
Nu naar bedje want morgen gaat het verder naar Narbone. Truste!

2 opmerkingen:

  1. Mooie verhalen Gregor! De Pon du Gaar zeg je ... ik heb vakantiekiekjes gezien van zo'n 30 jaar geleden van Yleen waar op de achtergrond mensen blanceren op de hoogste etage van het aquaduct ....

    Groetjes, Maarten

    PS: wij vertrekken komende zaterdag voor een week naar St. Martin d'Ardeche, naar het huisje van schoonpapa. Aansluitend met de vouwwagen in Champagnole (Jura) op de camping. Zijn jullie in de buurt?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lieve luitjes en thisjes, wat een literair hoogstandje is dit hele verhaal! Vooral het 'nondeknetter' chapiter is ongeevenaard! Ze zeggen dat een glaasje teveel de hersencelletjes weinig goed doet, maar een 'mooie' Bourgogne of twee geeft jullie duidelijk vleugels! Een willekeurig woensdagochtend-op-het-schoolplein-kletsje doet jullie creativiteit geen recht.. Ben benieuwd naar de volgende eloquente beschrijving.
    groetjes,
    Angelique

    BeantwoordenVerwijderen