zondag 24 juli 2011

In hogere sferen

De historie van de ruimte-exploratie, het sterren stelsel, een heuse beproeving met de gyro-extrême, ervaren hoe het is om op de maan te lopen met de Moon Runner, de Ariane 5 en het ruimtestation Mir (beiden op ware grootte) en vele andere bezienswaardigheden zijn te vinden op het terrein van La Cité de l'Espace in Toulouse. Mocht u een keer in de buurt zijn neem dan een dag de tijd om deze expo/attractiepark te bezoeken. Het is de moeite waard.
Vanmiddag zijn we doorgereden richting Brive. Om tijdwinst te boeken hebben we de peage genomen. Op een stukje peage-loze autoroute zijn we de eerste Citroen Diane op weg naar de wereldmeeting in Salbris, te herkennen aan de sticker op de achterruit, tegengekomen. Al claxonerend werden we ingehaald door deze lichtblauwe Spanjaard.
Brive hebben we niet gehaald... Het zou te laat gaan worden. We moeten nog een camping zoeken, de tent opzetten en eten. Op de gok hebben we afslag 56 genomen. Na werkelijk 1 bocht zien we een bord: camping Domaine de la Faurie in Seniergues (Lot).
Ah, dat is makkelijk... Na 5 km staan we aan de voet van een berg 'hors categorie'. Nog '400 meter tot camping' geeft een bord vrolijk aan. In zijn tweede versnelling plankgas naar boven... 20 km/u... En soms nog langzamer. Twijfelend of ik naar de 1ste versnelling terug zou moeten komen we boven aan. Een lange 400 meter waren dat. Wel een fantastische camping met mooie plaatsen, een restaurant (op reservering kan gegeten worden), een zwembad en nog andere zaken die bij een 4* camping horen. De prijs is er ook naar: € 42,60 voor 1 nacht voor 4 volwassenen (kinderprijs tot 7 jaar), een tent met auto en electriciteit... In de badplaats Gruissan was het nog € 18,90... Maar dan heb je niet zo een mooi uitzicht over het gebied van de Lot.

1 opmerking: