zaterdag 7 mei 2011

2CV testrit naar Renesse



Tour de France en 2cv6:

Even uitleggen:

We, dat zijn Cécile Luijten, de kinderen en ik, hebben het idee om in 3 weken tijd een kleine tour de France te maken in onze geliefde 2cv6 uit 1979, met aanhanger, tent... en onze kids van 10 en 9 jaar.

"Notre propre tour de France en 2cv6". De voorziene route gaat van Maastricht via de oude Route du Soleil naar de Côte d'Azur om zo via Perpignan naar Joep Gralers wijngaard in de Pyreneeën te rijden. Van daaruit naar de Wereldmeeting 2cv 2011 in Salbris (Blois), een paar rondjes rond de Arc de Triomphe en weer naar huis in Bunde.

De testrit vóór De Grote Rit. Een reis naar Zeeland van 4 tot 7 mei 2011

Het vertrek: zoals gewoonlijk geen idee waar we naar toe zouden gaan en hoe laat we zouden gaan vertrekken. Een vriend, die in Zeeland woont; François, belt net als we proberen uit te vogelen waar we naar toe gaan. Zeeland wordt het dus. Renesse om precies te zijn. Camping 'De Zeeuwse Kust' is onze bestemming. Om 12.30 uur vertrokken en om 15.45 reden we de kampeerplaats op. Geen slechte tijd voor 220 km.

Naar verwachting heeft de Eend het goed uitgehouden.  90 km/u op de autobaan en lekker aanhaken aan vrachtwagens. Zo bespaar je benzine... en het rijdt lekker relaxed. De aanhanger volgt prima. Aan pakruimte moet wel nog het nodige gedaan worden. De achterkant is, vind ik, te zwaar. Hoezo? De trekhaak hangt ongeveer 10 cm van het asfalt maar gek genoeg kan ik over elke drempel zonder daar een stukje van mee te nemen. Kort samengevat: Geen enkel mankement over de gereden
+/- 500 km.

Erg veel bekijks onderweg.
Bij de eerste pauze; een liftend stelletje jonge adolescenten had ons al zien rijden vanuit een luxe paardje passerend met 120 km/u. Zij spreken ons aan; 'Mijn moeder heeft er ook zo een gehad, vroeger toen ik klein was. Ik vond ze toen al leuk en als ik dit zo zie dan bekruipt mij dat gevoel weer, leuk hè?'

Of je hoeft maar te gaan tanken net achter Antwerpen en er staan direct een paar vrolijke Brabanders met je vrouw te kletsen... over de eend met aanhanger. 'D'er zit nèks in wa kapot kan, nietoch?', 'gehoord van die file verderop? Nie? nou, minstens 20 km. hedde da nie gehoord op de radio?' --> welke radio? (trouwens geen file gezien hoor...)

Of die dikke vette mercedes, zo een die Jeremy Clarkson (Top Gear) ook heeft maar dan zonder AMG-pakket, die vol in de remmen gaat en stuurloos met een big smile en twee duimen omhoog over zijn vrouw heenhangend ons fantastische woorden toeschreeuwd... die onverstaanbaar zijn omdat hij zijn raampje dicht heeft. Waarschijnlijk staat zijn airco aan.

2cv6 op de Brouwersdam

Of op de Brouwersdam waar een gemütliche Duitse camper-persoon ons aanspreekt en zich verwonderd dat 'ie' wel de berg is opgekomen. Tuurlijk man, anders was ik hier toch niet? dûh! 'Ach sieh mahl, daar sijn die seehundjes wieder'. Toch nog even de belevingswereld tussen de toeristische Nederlander en toeristische Duitser wat naar elkaar toegebracht. Want als je als duitser begint met 'wier sind nur Gäste hier in Holland' dan is er nog veel werk aan de winkel in ons 'gastvrije Zeeland'. Zeker op de dag na 5 mei!

Behalve op de Vinex-camping, daar bleef het stilletjes tot op de dag van vertrek, toch zo'n 2 nachten later. Iemand kon het toch niet laten om een fotootje te maken (vanaf afstand!); leuk voor de 'after-vacation-party' thuis als de video en foto's bekeken worden met de familie en vrienden. 'Kijk eens wat we nu gezien hebben? Dat geloof je toch niet!'
(Vinex-camping; In strak afgebakende plaatsen staande grijs/witte dubbelasser-caravans met bijbehorende grijs/blauwe voortent, zwarte of grijze nieuwe lease-stationbakken met minstens 200 pk onder de kap, de marketingmanager/vertegenwoordiger in Gaastra-kledij met bijbehorende opgemaakte vrouw en liefst 3 jonge kinderen en airco in de auto én caravan)

Weer thuis, moe maar voldaan. Leuke dingen gezien en gedaan. Kort maar krachtig. En flink verbrand op het strand. Niet in de auto! Dat kan niet in een eend met open dak in de zon in de file of al rijdend! Dat zeg ik je, en geloof het maar...

tot schrijfs, lees', later... met nieuwe updates.

1 opmerking:

  1. Hoi papa!!!
    De blog is echt superleuk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Groetjes van Puckske!

    BeantwoordenVerwijderen