donderdag 22 oktober 2020

De Drôme en de Moriots.

Wat 1 nacht zou zijn, werden 2 nachten. Best gezellig bij de Moriotjes. Marieke, Frank en de kids hebben ons groots ontvangen; top BBQ, fantastische wijnen, les fromages du pays, ongelofelijke olijven van Nyons, en één of ander brouwsel met de naam 'Meuk 2009'. Als je bij hen eens op bezoek bent sla dat dan vriendelijk af... Dodelijk spul! Frank en ik hebben het getest, zelfs met onze voeten in het zwembad, mocht echter niet baten. Maar ik dwaal af... Het aller belangrijkste zijn de gezellige mensen waarmee we buiten getafeld hebben tot in de kleine uurtjes.
De volgende dag hebben we een spritztoer gemaakt door de Drôme. We hebben ons laten verrassen door Marieke, zij reed met gepaste 2CV-tred voorop. Een kleine 200 km door het omliggende gebied was oogopenend. Flink wat heuveltjes op en af met geweldige uitzichten over de Rhône, de Ardèche en de Drôme met bijbehorende wijngebieden (o.a. Crozes Hermitage).Tot zelfs op 1375 meter hoog zijn we gereden.
Vandaag, veel te laat, vertrokken richting Avignon, Pont du Gard om precies te zijn. Een oude herinnering ophalen van Papa...

1 opmerking: